• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Napad da dvojicu srpskih mladića deo politički inspirisane taktike zastrašivanja srpskog naroda na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je sinoćni napad na dvojicu srpskih mladića u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice deo je organizovane i politički inspirisane taktike zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se serijom izolovanih incidenata izazove protiv reakcija srpskog naroda i dalja eskalacija napetosti.

“Ovaj napad ne može se posmatrati van konteksta albanskih namera da anektiraju severni deo Kosovske Mitrovice, odnosno da srpski deo grada integrišu u nekakvu jedinstvenu opštinu Kosovska Mitrovica” stoji u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Albanski ekstremisti pokazali su da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u delo, ali to neće pokolebati rešenost srpskog naroda da opstane na Kosovu i Metohiji” dodaje se u saopštenju.

Đurić je apelovao na građane Kosovske Mitrovice da ne nasedaju na provokacije estremnih Albanaca koji svakodnevno traže povod za eskalaciju sukoba.

“Na našu srpsku braću u Kosovskoj Mitrovici apelujem da ne nasedaju na provokacije ove vrste, jer bi svakim nepromišljenim odgovorom zapravo izašli u susret željama i očekivanjima ekstremnih Albanaca koji svakodnevno traže povod za eskalaciju sukoba. Oni imaju mnogo razloga da budu nervozni, a na nama je da budemo strpljivi i promišljeni, i da ne nasedamo na provokacije ove vrste, iako je veoma teško i bolno uzdržati se kada napadaju našu decu” stoji u saopštenju.

“Albanskim ekstremistima još jednom poručujem da ne iskušavaju spremnost Srbije da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji, jer ona je nesumnjiva i zasnovana na realnoj snazi” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još