“Srpska solidarnost hranom” u novoj akciji

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost hranom“ obradovala je ove godine ukupno  oko 2200 mališana širom Kosova i Metohije i Republike Srpske. Prošle godine su obezbedili dve stomatološke stolice za škole u Kosovskom Pomoravlju, stipendiraju dvojicu bogoslova, trenutno dele zimsku obuću i najavljuju nove aktivnosti.

Volonteri Humanitarne organizacije “Srpska solidarnost hranom”  petu godinu zaredom delili su božićne i novogodišnje paketiće deci na Kosovu I Metohiji, a poslednje su darovali na  Svetog Savu.

“Cilj akcije je što više nasmejanih dečjih lica  a njihovim roditeljima podstrek da ostanu na svom vekovnom ognjištu“,  izjavio je gostujući u Jutarnjem programu “RTV Puls” Branko Antić.

„Tokom vikenda krenuli smo u novu akciju, koju ćemo nastaviti ako bude ljudi dobre volje u centralnoj Srbiji i dijaspori koji hoće da im pomognu. Reč je podeli zimske obuće za najmlađe u Kosovskom Pomoravlju i Metohiji“, kaže Antić.

Sarađuju sa drugim humanitarnim organizacijama   i prikupljaju novčane donacije radi sprovođenja humanitarnih, socijalnih programa i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

“Prošle godine obezbedili smo stomatološke stolice za OŠ “Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici i OŠ “Trajko Perić” u Velikom Ropotovu. Ima indicija da i ove godine obezbedimo bar još dve ovakve stolice. Pored toga, drugu godinu za redom stipendiramo dvojicu bogoslova u prizrenskoj bogosloviji. U skorijem periodu imamo u planu da u kosovskom Pomoravlju saniramo kuću za petočlanu porodicu a jednu da izgradimo od temelja”, najavio je Antić.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još