KTV: Od 22 ministra u kosovskoj vladi pet pod optužnicama

Od 22 ministra u kosovskoj vladi, njih pet je pod optužnicama za razna krivična dela, prenosi KTV.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je razrešio zamenika ministra koji je u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe položaja i neovlašćeno posedovanje oružja. Ministar za infrastrukturu Palj Lekaj i KBS, Rustem Beriša, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, navodi dalje KTV.

Potpredsednik vlade Dardan Gaši, ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, optuženi su za neovlašćeno posedovanje oružja. Ministar za inovacije i preduzetništvo, Besim Bekaj, optužen je za kršenje ravnopravnosti građana.

Svih pet ministara, uprkos tim optužbama, i dalje rade svoj posao u kosovskoj vladi, dok je Haradinaj odlučio da razreši zamenika ministra koji je još uvek, kako se navodi, samo pod sumjom da je počinio krivično delo.

Reč je o Musi Ceni iz ministarstva za regionalni razvoj i protiv njega još uvek nije podignuta optužnica, već mu je samo određen pritvor do mesec dana.

Haradinaj je, kako se navodi, o ovom slučaju rekao da je Cenu razrešio da bi pravosudnim organima omogućio da postupaju po zakonu i donesu nepristrasnu odluku.

“Danas sam razrešio zamenika ministra za regionalni razvoj Musu Cenu. Odluka je doneta na osnovu sumnje da je krivično delo počinjeno tokom njegovog aktivnog mandata”, naveo je Haradinaj i pozvao pravosudne organe da odgovorno rade svoj posao u ovom slučaju.

Inače, u ovom slučaju Osnovni sud u Prištini zadržao je još dve osobe. Pored Cene zadržani su i Hazrat Šehu i Nisret Šalja, sva trojica iz Orahovca. Oni su uhapšeni u subotu zbog sumnje da su uzimali mito i zloupotrebili službeni položaj.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments