• Početna>
  • Vesti>

Narodno pozorište Priština uspešno obeležilo svoj jubilej

Svečanom akademijom obeleženo je 70 godina postojanja Narodnog pozorišta Priština u Gračanici. Gostujući u jutarnjem programu Televizije Gračanica, direktor Predrag Radonjić rekao je da je ovo bio jedan lep dan za Gračanicu .

“Premijerom Gogoljeve “Ženidbe” u režiji Milana Karadžića Narodno pozorište “Priština” u Domu kulture u Gračanici obeležilo je 70 godina postojanja. Publika je glumce tokom predstave nagrađivala aplauzima. Postavku Ženidbe u izođenju Narodnog pozorišta iz Prištine čine glumci: Milan Vasić, Anika Grujuć, Igor Damnjanović, Branko Babović, Milorad Kapor, Milena Jakšić, Bojan Stojčetović. Ženidba” je komedija slavnog ruskog pisca Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, koji činu ženidbe u mnogome prilazi kao tragi komičnoj pojavi. Govori, naravno, o pokušaju da se napravi bračna veza između dvoje mladih, međutim, sve se završava bez srećnog kraja, reko je Radonjić.

Pored svih obaveza Narodno pozorište Priština uspelo je da otvori i izložbu, a i publikaciju .

“Izložbu je pripremio Goran Stojčetović, koji je okupljenima na otvaranju pojasnio o kakvim se fotografijama radi, koje vremenske periode obuhvataju i ko je najzaslužniji za ova umetnička ostvarenja iz domena fotografije. Publikaciju je pripremio i uredio Radosav Stojanović, koji je i sam u jednom periodu bio direktor Narodnog pozorišta, u saradnji sa Radmilom Knežević. Pričali smo o tome kroz šta je sve Prištinsko narodno pozorište prošlo i koliko je ono specifično, ne samo nakon 1999. godine, već i pre tog perioda. Ipak, uspeli smo zahvaljujući Muzeju pozorišta Srbije, Sterijinom pozorju, mnoštvu privatnih lica i uz veliki trud, da prikupimo i kompletiramo mnoge podatke”.

Do kraja godine očekuje se još jedna nova dečija predstava, koju će pripremiti ovo pozorište.

 

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još