Đurić povodom 70 godina NPP: Naš narod na Kosovu i Metohiji je narod stvaralaca

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Narodnom pozorištu iz Prištine sedam decenija od osnivanja, poručivši da će Srbija nastaviti da pomaže i podstiče umetničku produkciju u našoj južnoj pokrajini.

„Čestitam vam 70. godišnjicu postojanja, sa željom da se srpski jezik ponovo začuje sa pozorišne scene u Prištini i Prizrenu. Vaš ansambl je u protekle dve teške decenije svojom kreativnošću dokazao da je naš narod na Kosovu i Metohiji narod stvaralaca, i da je ponikao na snažnoj kulturnoj tradiciji“, poručio je Đurić.

„Samo narodi koji stvaraju i koji su sposobni da u najtežim trenucima neguju umetnost jesu istinski živi, a svaka vaša predstava je nezamenjiv doprinos vitalnosti i kreativnosti srpskog naroda, ne samo u Gračanici gde Vam je danas sedište, već na čitavom Kosovu i Metohiji“, naveo je Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."