• Početna>
  • Vesti>

Todosijević: Napadi na našu državu se i dalje nastavljaju

Ministar administracije lokalne  samouprave u Vladi Kosova i predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan,  Ivan Todosijević i gradonačelnik Zvečana Vučina Janković primili su danas članove porodica 13 stradalih građana sa područja ove opštine i uručili im novčanu pomoć. Potom su položili vence na spomenik žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine .

„Ostaje naša obaveza da poštujemo žrtve NATO bombardovanja a žrtava je bilo izmedju 1.200 do 4.000 poginulih tokom bombardovanja. Za 78 dana koliko je trajalo bombardovanje ubijeno je 79 dece i, za te zločine nažalost do danas niko nije odgovarao. Nažalost, iako su nato bombe prestale da padaju napadi na našu državu su se i dalje nastavili“, rekao je Ivan Todosijević, ministar u kosovskoj vladi.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković  reka je da je tokom 20. veka srpski narod stradao, da  je država razarana ali i opet stvarana i naglasio da je tako bilo i 1999. godine.

„Nama ostaje u amanet da se kao lokalna samouprava, društvo i zajednica sećemo svih onih koji su svoje živote dali za otadžbinu i slobodu naše zemlje“, rekao je Janković i podsetio da je sa teritorije opštine Zvečan živote položilo 13 lica.

Dodao je da i porodice poginulih zaslužuju pijetet jer su izgubili ono što im je najdraže.

U ime porodica palih žrtava okupljenima se obratio Milan Vitković, kome je brat nastradao u bombardovanju SUPa u Kosovskoj Mitrovici.

„Zahvaljujem se svima koji su se danas okupili ovde kako bi smo odali poštu žrtvama NATO bombardovanja. Današnji dan, 24. mart niko ne sme da zaboravi“, rekao je.

Ministar Todosijević i gradonačelnik Janković položili su i venac na spomen obeležje Božidaru Božoviću iz sela Žerovnica  koji je poginuo kao redovni vojnik od NATO bombardovanja u rejonu sela Poslište kod Prizrena.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još