Studenti Prištinskog univerziteteta gosti Beograda

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević ugostio je u Starom dvoru studente Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji će u naredna četiri dana boraviti u Beogradu.

Studenti sa Kosova i Metohije će imati priliku da bliže upoznaju prestonicu svoje zemlje, obiđu turističke atrakcije Beograda, ali i prođu obuke iz preduzetništva i IT.

Petronijević je rekao da je velika čast biti domaćin najboljim studentima iz Kosovske Mitrovice.

“Velika nam je čast što smo domaćini studentima prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Trudićemo se da im tokom praznika pokažemo znamenitosti glavnog grada, obiđemo muzeje i važna kulturno-istorijska obeležja Beograda. Tu su naravno obilasci Starog dvora, Predsedništva Srbije i Narodne skupštine”, rekao je Petronijević.

U izjavi dostavljenoj medijima, Petronijević je kazao da će se Grad Beograd kao domaćin pre svega potruditi da se studenti sa Kosova i Metohije osećaju kao kod kuće.

“Želimo da se studenti sa Kosova i Metohije uspoznaju sa vršnjacima iz Beograda, započnu zajednički rad na određenim projektima, a spremili smo i obuke iz IT sektora koje će biti organizovane u Naučno-tehnolškom parku. Sedam od 25 studenata koji su u poseti Beogradu došlo je iz IT centra koji je otvoren pre nekoliko meseci na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici”, naveo je Petronijević.

Kaže da će studenti imati posebne obuke u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari.

Izbor: RTS

Comments