• Početna>
  • Vesti>

Radio Kosovska Mitrovica sutra obeležava 34 godine postojanja i rada

Radio Kosovska Mitrovica uskoro će početi emitovanje programa iz novog studija u Kosovskoj Mitrovici, zahvaljujući zalaganju Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica. Radio je nakon 1999.godine prognan iz Južne Kosovske Mitrovice i iseljen u Zvečan, delivši tako sudbinu više od dvesta hiljada proteranih Srba .
Emitovanje programa započeo je 23. novembra 1982. godine, kao regionalna radio stanica, čiji je osnivač bila Opština Kosovska Mitrovica. U okviru lokalne samouprave funkcionisao je do 1998.godine, kada ulazi u sastav Radio televizije Srbije, kao poslovna jedinica Prvog programa Radio Beograda. Od 2001. pripaja se RTV Priština, takođe u okviru RTS-a. Od 2010.godine Radio Kosovska Mitrovica je poslovna jedinica JP Mreža-Most.
Nezavisna komisija za medije na Kosovu ovoj stanici je dodelila licencu za rad sa novom frekvencijom u martu 2015.godine.
Radio emituje program 24 časa, i to od 7 do 19 informativni, a nakon toga zabavno-muzički. Radio uz koji su kada je bio jedini na ovim prostorima, odrastale mnoge generacije ostao je značajan faktor u ostvarivanju funkcije informisanja građana u kosovsko-mitrovačkom okrugu i šire. Zaposleni se trude i uspevaju da sačuvaju ugled ove 34 godine stare medijske kuće, sa željom da informišu slušaoce, ali i unapređuju, usavršavaju,obogaćuju i edukuju novinare, tonske snimatelje, montažere i realizatore.
Rezultat klasične i praktične škole novinarstva su mnogi koji su svoj rad i sposobnost dokazali u velikim medijskim kućama, kao sto su RTS, BBC, nacionalni štampani mediji, internet portali.
Radio će se truditi da opravda poverenje svojih slušalaca, zadrži stare, a dobije nove, i unapređuje se i inovira, kako programski tako i tehnički.

Comments

Pročitaj još