Zvečan: Rad ugostiteljskih objekata do ponoći

Rad ugostiteljskih objekata u Zvečanu biće ograničen do ponoći, odluka je gradonačelnika opštine  Vučine Jankovića. Na danas održanoj sednici SO Zvečan, odbornici su jednoglasno podržali ovu odluku. Zamenik gradonačelnika Ivan Todosijević najoštrije je osudio nedavne incidente, kada je Nikola Anđelković stradao, a njegov brat Đorđe teško ranjen.

„Zakazali smo kao društvo i kao  lokalna samouprava, koja je neke stvari prepustila slučaju“ kaže Todosijević i dodaje da će donesena odluka morati da se poštuje.

„Ostaje da vidimo kako će nadležna policijska stanica da sprovodi odluku. Bićemo istrajni, odluka mora da se poštuje“, ističe zamenik gradonačelnika.

Predsedavajući Skupštine Saša Popović dodaje da je u toku izrada obimnijeg pravilnika o radnom vremenu ekonomskih subjekata na teritoriji opštine.

Na sednici je predstavljen i Lokalni ekološki akcioni plan (LEAP), čija je izrada počela u januaru ove godine. Leposava Vukašinović, član Radne grupe koja je angažovana na izradi plana, kaže da je ekološka situacija u opštini veoma loša.

„Najveći problemi su industrijska deponija i deponija komunalnog otpada“, kaže Vukašinović i ističe da je najbitnije doneti odluke na lokalnom nivou koje bi povlačile kazne u slučaju njihovog nepoštovanja.

Comments

Pročitaj još