• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Kurti izmišlja ugroženost, ni ne zna šta tačno vojna baza podrazumeva

Foto Ministarstvo odbrane

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je da su tvrdnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija o navodnoj ugroženosti Kosova izmišljene, istakavši da su na Kosovu ugroženi jedino Srbi i njihova prava.

Vučević je to izjavio reagujući na Kurtijeve izjave iznete u intervjuu za CNN. Kurti je tom prilikom zatražio od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Srbiju kako bi vojne baze oko Kosova bile uklonjene, jer, prema njegovoj proceni, one ugrožavaju Kosovo. Istovremeno, Kurti je rekao i da su Srbija i Rusija iste jer imaju iste pretenzije prema proširivanju svoje teritorije, te da “zapadni partneri to treba da spreče”.

Kako je rekao Vučević opet su na delu “Kurtijeve fantazmagorije koji ne zna ni šta tačno baza podrazumeva”.

“U pitanju su vojne baze Vojske Srbije koje se tu nalaze godinama i Srbija time ne krši nijedan međunarodni sporazum i dokument, kao ni Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244. To što Kurti, po ko zna koji put, pokušava da napravi medijsku dramu kako je tzv. Kosovo navodno ugroženo, nije ništa do još jednog prodavanja magle njegovim zapadnim sponzorima”, rekao je Vučević.

Kako je istako, niti je Kurti žrtva, niti je bilo ko ugrožen osim srpskog naroda na Kosovu kojem isti taj Kurti uskraćuje osnovna ljudska prava.

“Dakle, jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi, i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti” poručio je premijer Srbije.

Vučević je ukazao i da ne treba zaboraviti da je Srbija članica Partnerstva za mir, da sarađuje sa NATO, tako da oni vrlo dobro znaju šta isti taj Kurti uskraćuje.

“Njegove tvrdnje su izmišljene, i opet Srbiju lažno okrivljuje i nastavlja svoju jeftinu propagandu. Vojska Srbije će, hvala na pitanju, nastaviti da jača i da se modernizuje, jer ona je garant mira i bezbednosti naše Srbije”, zaključio je Vučević.

Comments

Pročitaj još