• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Predsedavanje Mađarske šansa za Srbiju da ostvari još bolje odnose sa Savetom EU

Foto: Instagram

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sastala se danas na radnom ručku sa ambasadorima zemalja članica EU u Srbiji i tom prilikom je poručila da je predsedavanje Mađarske Savetom EU šansa za Srbiju da ostvari još bolji odnos sa tom institucijom.

“Hvala mađarskom ambasadoru Jožefu Mađaru na organizaciji radnog ručka sa ambasadorima zemalja članica EU u Srbiji. Ovo je bila prilika da čujem stavove ambasadora povodom proširenja i da se podsetimo odlične saradnje koju smo oduvek imali, što želim da nastavim i kao predsednica Narodne skupštine, uključujući aktivnije parlament u rad na reformama i negujući dijalog sa civilnim društvom i sa opozicijom”, napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu.

Čestitala je Mađarskoj na predsedavanju Savetu Evrope i izrazila je uverenje da je to šansa za Srbiju da ostvari još bolju saradnju sa tom institucijom.

“Takođe, čestitam Mađarskoj na predsedavanju Savetu Evrope i verujem da je to šansa za Srbiju da ostvari još bolju saradnju sa tom institucijom i da može doprineti procesu evropskih integracija i našem evropskom putu”, navela je Brnabić.

Comments

Pročitaj još