• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Moj san je najrazvijenija Srbija u ovom delu Evrope, a Kurti sanja ratove

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom tvrdnji Aljbina Kurtija u Njujork tajmsu, da su njegovi snovi uspešna i ekonomski napredna Srbija koja će biti ubedljivo najrazvijenija u ovom delu Evrope, ali da je veoma ponosan na našu vojnu industriju i da će nastaviti da naoružava Vojsku Srbije da bi bila odvraćajući faktor.

Aleksandar Vučić je, komentarišući tvrdnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija u tekstu objavljenom u Njujork tajmsu da se Srbija naoružava i da tesno sarađuje sa Rusijom, rekao da se Vojska Srbije naoružava malo više nego što bi Kurti voleo, a mnogo manje nego što bi on voleo.

“Kao što se oni naoružavaju, odnosno naoružavaju ih od Turaka preko Nemaca do Amerikanaca mnogo više nego što ja volim, mnogo manje nego što bi on voleo. A te njegove besmislice o tome ko želi rat, on je jedini koji želi rat, pošto ceo život čezne da obuče uniformu i da glumi na Balkanu malog Zelenskog”, rekao je Vučić na konferenciji za medije posle prijema dece srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore.

Dodao je mu se ta želja neće ostvariti, pošto Priština nikakve veze nema sa suverenom teritorijom i nezavisnom teritorijom, a Ukrajina je ipak međunarodno priznata teritorija.

“Tako da on može da čezne za ratovima. Naši snovi su različiti, njegovi snovi su ratovanje, a moji snovi su uspešna, ekonomski napredna Srbija, Srbija koja će biti ubedljivo najrazvijenija u ovom delu Evrope i toliko su nam snovi različiti da ne možemo da se sporazumemo”, poručio je Vučić.

Dodao je da će Srbija kupovati sve što je potrebno da bi bila odvraćajući faktor u odnosu na tako agresivne tipove kao što je Albin Kurti.

Comments

Pročitaj još