• Početna>
  • Vesti>

Apelacioni sud odbio žalbe trojice Srba, ostaju u pritvoru

Foto: Apelacioni sud u Prištini

Posebno odeljenje Apelacionog suda u Prištini odbilo je žalbe branilaca okrivljenih V.T, D.M, i B.S. a potvrdio odluku Osnovnog suda da im se produži mera pritvora za još dva meseca.

Osnovni sud u Prištini doneo je rešenje da se okrivljenima V.T, D.M i B.S. zbog osnovane sumnje da su izvršili teška krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova iz člana 126 KZRK i izvršenja terorističkih akata iz člana 129 KZRK, produži mera pritvora u trajanju od dva meseca. Za okrivljene B.S. i V.T. pritvor će trajati do 24.08.2024. godine, dok je za tuženog D.M. pritvor produžen od 25.08.2024. godine.

Apelacioni sud Kosova odbio je kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih.

“U konkretnom slučaju, drugostepeno veće je ocenilo da puštenjem okrivljenih na slobodu postoji rizik da će ponoviti krivična dela, počiniti druga krivična dela, uticati na svedoke ili napustiti Republiku Kosovo, a u cilju izbegavanja krivične odgovornosti za dela koja su predmet istrage”, stoji u saopštenju Apelacionog suda.

Predmetno veće, kako se navodi, nije našlo razuman osnov u odnosu na konkretne oklonosti da odredi bilo kakve blaže mere.

Comments

Pročitaj još