• Početna>
  • Vesti>

Lajčak: U Briselu o konkretnim koracima za deblokadu primene sporazuma

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da će sazvati glavne pregovarače dve strane u utorak u Briselu da razrade konkretne korake za deblokadu primene Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa.

Miroslav Lajčak je na svom nalogu na Fejsbuku podsetio da su on i visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj prošle nedelje bili domaćini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju u Briselu na još jednom sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

“Nažalost, nismo videli nikakav napredak u primeni Sporazuma na putu ka normalizaciji. Diskusije su bile izazovne, kao i uvek. Ipak, naš rad se nastavlja u utorak kada ću sazvati glavne pregovarače da razradimo konkretne korake za deblokadu implementacije sporazuma”, naveo je Lajčak.

On je dodao da je nedelju završio u Dubrovniku, gde je učestvovao na Dubrovnik forumu, koji okuplja političare i donosioce odluka sa Zapadnog Balkana i šire.

“Ovaj događaj je uvek dobar pokazatelj gde stojimo uoči političke letnje pauze. Ove godine fokus je bio na globalnim izazovima, izborima i budućim dešavanjima, ali smo razgovarali i o budućnosti Zapadnog Balkana kao dela EU”, naveo je Lajčak.

Comments

Pročitaj još