• Početna>
  • Vesti>

U Beogradu privedena osoba koja je ušla u krug zgrade MUP-a, u rancu pronađen samostrel

Foto: Tanjug

Policija je privela osobu koja je danas popodne ušla u krug zgrade MUP-a u Durmitorskoj u Beogradu. U rancu pronađeni samostrel, noževi i tegla sa topovskim udarom, njegove izjave su da ga progone mafija i službe i da zato to sve nosi sa sobom, saopštio je ministar policije Ivica Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas popodne policija privela Ž. B. (1968), koji je ušao u krug zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Durmitorskoj.

“Danas popodne policija je privela lice Ž. B. (1968), koje je ušlo u krug zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u ulici Durmitorska iz pravca Kneza Miloša 101, pored zaustavne rampe koja je bila spuštena”, izjavio je Dačić, saopštio je MUP.

Ž. B. se oglušio o naređenje da stane i ubrzanim korakom napustio krug MUP-a u pravcu Sarajevske ulice, nakon čega je sustignut u Durmitorskoj ulici.

“Kod njega u rancu su pronađeni samostrel sa sedam strela, nekoliko noževa i tegla sa topovskim udarom. Istražuju se motivi, lice nije na spisku ekstremista, vrši se pretres stana, njegove izjave su da ga progone mafija i službe i da zato ovo sve nosi sa sobom”, navodi se u saopštenju.

Biće obavljen i lekarski pregled, a o daljem postupanju odlučiće tužilac, izjavio je Dačić.

Crveni nivo bezbednosti na snazi je u Srbiji od subote, kada je ispred izraelske ambasade samostrelom napadnut pripadnik Žandarmerije.

Comments

Pročitaj još