• Početna>
  • Vesti>

Petković: Moćnici bi da Srbija prizna nasilnu secesiju svoje teritorije

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je saglasan sa izjavom portparola EU Petera Stana da cilj procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine nije priznanje Kosova i ukazao da takva očekivanja nemaju veze sa logikom već sa željom moćnika da Srbija prizna nasilnu secesiju svoje teritorije.

„Portparol EU je apsolutno u pravu da cilj procesa normalizacije nije priznanje tzv. Kosova. Zabrinjavajuće je da iz dobre premise dolazi do sasvim pogrešnog zaključka koji nema veze s logikom, već sa željom moćnika da Srbija prizna nasilnu secesiju svoje teritorije. Taj film neće gledati“, naveo je Petković.

Portparol EU Peter Stano naglasio je ranije danas da je cilj dijaloga Beograda i Prištine normalizacija odnosa i da je EU dat zadatak da, kao posrednik, radi na tome da pomogne dvema stranama da ostvare normalizaciju odnosa.

“Tu nema nikakvog priznanja, ali bi, naravno, logična posledica normalizacije bilo priznanje. Ali to je nešto daleko kasnije u procesu”, rekao je Stano.

Comments

Pročitaj još