Vučić: Srbija neće imati milosti prema teroristma

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremović koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti ispred ambasade Izraela i najavio da će biti odlikovan, jer je na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu.

Vučić je novinarima rekao da je Jevremović svestan, da je operacija uspešno prošla i da je u veoma dobrom stanju , kao i da je iako sa strelom u vratu reagovao vešto i ozbiljno i likvidirao teroristu.

,,Čestitao sam Milošu na izuzetnoj hrabrosti, pokazanoj prisebnosti i uspešno obavljenom zadatku u borbi sa teroristom. Srbija neće imati milosti prema teroristima!“, naveo je Vučić na Instagram nalogu nakon što je posetio Jevremovića.

Predsednik je  istakao da se traga za još jednim licem koje se rukovodi istim principom kao Salahudin Žujović, i rekao da su oni bili praćeni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, ali da je za njihovo hapšenje neophodno prikupiti dokaze. Vučić je poručio da će svi indikovani na terorizam biti uhapšeni, i da neće biti milosti prema terorizmu.

“Bilo je potrebno još sedam, osam dana da se prikupe dokazi i da se uhapse, a reč je o ljudima koji su ušli u ekstremističke i terorističke krugove. U svakom slučaju, mi ćemo akciju da nastavimo, obezbedićemo sve DKP-ove, ali i garantovati sigurnost i bezbednost”, rekao je Vučić.

On je istakao da imamo obučene žandarme i policajce i čestitao njima i njihovim neposrednim komandirima i komandantu Žandarmerije.

“Čestitam svima u policiji, svim posebnim jedinicama. Čestitam ministru, čestitam svima na izuzetnom ponašanju policajca žandarma Miloša Jevremovića. Koji ima svega 34 godine i biće odlikovan čim izađe iz bolnice”, rekao je Vučić.

Napomenuo je da svako ima pravo da bira veru kojoj pripada, ali da su oni ušli u ekstremističke i terorističke krugove i da su bili praćeni po liniji, kako je rekao, indikativnoj na terorizam.

“Dakle, znalo se da je ovaj jedan došao sinoć, glavni terorista da je došao da poseti majku, međutim posle toga se gubi mogućnost praćenja i ujutru se to na ovakav način završilo”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da kada ga onda pitaju zbog čega nisu uhapšeni ako se znalo za njih, da to nije moguće bez dokaza.

Vučić je rekao da će ovo stanje da traje tri do četiri dana, dok se svi indikovani na terorizam ne uhapse i ulice ponovo budu sigurne.

“Lovimo ih znamo i imena i sve drugo. Obavićemo taj posao. Važno da je Miloš Jevremović živ i pokazao je kako se postupa. Nećemo imati milosti prema terorizmu”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još