• Početna>
  • Vesti>

Pritvor do mesec dana Srbinu osumnjičenom za navodni ratni zločin na Kosovu

Foto: Radio Mitrovica sever

Specijalni sud u Prištini odredio je pritvor u trajanju do 30 dana Srđanu Lazoviću iz Leposavića, kojeg tužilaštvo tereti da je navodno počinio ratni zločin.

Predrag Miljković, advokat uhapšenog Srbina, kaže da se Lazović tereti za navodne ratne zločine u okolini Mališeva i Kline, te da je odbrana uložila prigovor na zahtev tužilašta jer smatra da je mera neosnovana.

On podseća da je datum na rešenju o pokretanju istrage od 28. juna, dok je njegov branjenik uhapšen dan ranije, na osnovu izjava svedoka koji su u martu i aprilu saslušani.

“Nemoguće je da svedoci i dokazi iz jedne istrage, budu na ovakav način korišćeni u istrazi. Postoji mnogo nejasnoća. Tužilaštvo sumnjiči da je Srđan čovek sa slike koja više dana kruži medijima. Priložili smo dovoljno dokaza da povrdimo da na slici nije Lazović. Nadam se da ćemo ubediti i sud i tužalštvo u to”, rekao je Miljković.

Odbrana navodi da je dostavila brojne dokaze iz kojih se vidi da za vreme ratnih sukoba 1999. godine, Srđan Lazović nije bio pripadnik policije, kao i u okolini Mališeva ili Kline.

“Sud je ipak odlučio da mu odredi do 30 dana pritvora, što je već postala standardna procedura protiv svih okrivljenih u ovakim predmetima”, rekao je Miljković.

Srđan Lazović je uhapšen u sredu 27. juna u Leposaviću, a takozvana kosovska policija je u njegovoj kući izvršila pretres.

Comments

Pročitaj još