• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Ničim utemeljena i politički montirana presuda nastavak etničkog čišćenja KiM

Foto: Srpska lista

Drakonska, ničim utemeljena, lišena svih dokaza i politički montirana presuda Kurtijevog kvazi suda protiv četvorice Srba na Vidovdan je nastavak etničkog čišćenja Kosova i Metohije kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje Kurtijev režim sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom, saopštila je Srpska lista.

“Ovim će i ovaj Vidovdan ostati crnim slovima upisan u svest srpskog naroda, jer su sudije, kadije i dželati bez ikakvog osnova odlučili da u svoje kazamate pošalju još četvoricu nevinih Srba sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda” navela je Srpska lista.

Iz Srpske liste ističu da su hapšenja i presude nevinim Srbima, bez ikakvog osnova i dokaza nisu slučajnosti već jasna poruka da se može suditi i zatvarati svako ko je Srbin i da sva pravila, zakonske norme i ljudska prava ne znače ništa ako ste Srbin na ovim prostorima.

“Tri puta menjana optužnica, montirane optužbe, svedočenja koja ničim nisu dokazala krivicu Rošića, Markovića, Nedeljkovića i Jovanovića su obeležila ovu farsu koju Kurtijev režim smatra sudskim procesom. Ipak, to nije sprečilo Kurtija da na Vidovdan pokaže koliko mrzi Srbe i koliko želi da protera sve srpsko” ističe se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista ocenjuje da je suđenje farsa kao i da su optuženi žrtve režima Aljbina Kurtija.

“Ipak, želimo da poručimo i Kurtiju i njegovim poslušnicima, srpski narod zna da je ovo suđenje farsa i nikada neće gledati Rošića, Spasojevića, Nedeljkovića i Jovanovića kao krivce za Oliverovo ubistvo, već kao žrtve režima Aljbina Kurtija” stoji u saopštenju.

Kako dodaju iz Srpske liste, ova sramna i lažna presuda je posebno opasna jer se njome pripisuje krivica ljudima koji nisu učinili to za šta su osuđeni, a oni koji su pravi izvršioci i nalogodavci ostaju sa tom presudom zaštićeni.

“Od danas bi na svim Kurtijevim sudovima na ulazu u sudnice trebalo da stoji, sada već potvrđeno pravilo, ako je Srbin, kriv je! Valjda će to biti dovoljno da Kurti zadovolji svoj ego, a međunarodni predstavnici spavaju mirno dok nevini ljudi bivaju osuđeni bez ikakvog osnova” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još