• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Današnja presuda protiv četvoro Srba politički motivisana, instruisana i bez konkretnih dokaza

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Današnja skandalozna presuda protiv četvoro Srba koje Kurtijevo pravosuđe na sve moguće načine pokušava da dovede u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, politički je motivisana i instruisana kako bi se dodatno kriminalizovao srpski narod na KiM, a sve sa ciljem da Priština sakrije pravu pozadinu i izvršioce ovog mučkog ubistva, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenjuju da je presuda doneta bez konkretnih dokaza, pod snažnim političkim i medijskim pritiskom iz Prištine, dok je Srbima presuđeno i pre samog suđenja, kao i da je optužnica tokom samog procesa tri puta menjana.

“Zbog čega je izricanje presude tempirano baš na Vidovdan, za najveći praznik za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ako ne da bi Priština stvorila novu predstavu za javnost i ponovo se obrušila na Srbe?” stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Odavno je poznato da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava ni pravde i da važi da ih kadija i tuži i sudi, što i današnja presuda pokazuje, dodaje se u saopštenju.

“Uprkos svemu, nastavićemo da se borimo da se otkrije prava istina o ubistvu Olivera Ivanovića, a montirane Kurtijeve procese, političke presude i kriminalizaciju Srba nikada nećemo prihvatiti” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još