• Početna>
  • Vesti>

Predstava „O jednoj sasvim običnoj Crvenkapi“ i koncert Škole baleta sutra u Gračanici

Glumci Dečijeg pozorišta iz Subotice, 28. juna 2024. godine u 19 časova u porti Manastira Gračanica odigraće lutkarsku predstavu „O jednoj sasvim običnoj Crvenkapi“.

Predstava reditelja Bonje Lungova i Konstantina Karakostova je novo čitanje bajke Crvenkapa u kojoj devojčica sa crvenom kapom umesto posete baki odlazi u biblioteku i tamo umesto vuka sreće mađioničara. Zahvaljujući njegovoj magiji likovi iz bajke izlaze iz knjiga i počinje radnja puna neočekivanih preokreta i zapleta.

„Predstava „O jednoj sasvim običnoj Crvenkapi“, je klasična priča za sve koji su stariji od 3 godine. „Ovo je vesela muzička, lutkarska igra prepuna neočekivanih preokreta. Čitanje je istinsko bogatstvo koje nam ulepšava svakodnevicu“ – reči su reditelja predstave.

U predstavi igraju glumci Dečijeg pozorišta iz Subotice: Viktorija Palfi i Marko Vujović.

Foto: Dom kulture Gračanica

Polaznice Škole baleta u Gračanici uzrasta od 3 do 16 godina će u jednočasovnom programu izvesti koreografije koje su uvežbavale tokom cele godine. Koncert Škole baleta održaće se 28. juna 2024. godine u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture “Gračanica“.

Comments

Pročitaj još