• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Hapšenje S.L. nastavak politike terora koji se intenzivira nakon dijaloga u Briselu

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Hapšenje Srđana Lazovića ( 48) iz Leposavića nastavak je politike terora Prištine, koji se ponovo intenzivira u danima nakon dijaloga u Briselu koji je Kurti pogazio, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Lazović je uhapšen zbog navodnih ratnih zločina, iako je u vreme sukoba bio tek mladić. Za uhapšenog Srbina svi imaju samo reči hvale u Leposaviću, gde živi sa svojom porodicom i troje dece, i nikada nije imao zbog čega da se krije” stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenjuju da njegovo privođenje samo dan nakon što je Kurti odbio dijalog, a dve i po decenije nakon sukoba jasno ukazuje na prave i jedine političke motive Lazovićevog hapšenja, a to je da Priština stvori novu krizu i eskalaciju i da nastavi sa proterivanjem Srba sa severa KiM, jer Prištinu nikakva normalizacija odnosa ne zanima, već ogoljeni teror i represija nad Srbima.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je uhapšenom Srbinu odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć kao i da če se obratiti svim međunarodnim misijama povodom njegovog slučaja i kako su naveli, politički motivisanog hapšenja.

“Neka svima u međunarodnoj zajednici bude jasno da je Kurti taj koji generiše nove krize i tenzije na prostoru Kosova i Metohije i da je za svega nekoliko dana, uoči i nakon dijaloga, povukao više poteza koji direktno idu u pravcu dodatne eskalacije situacije na terenu” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još