• Početna>
  • Vesti>

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine danas u Briselu

Foto: RTS

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou održava se danas u Briselu. Beograd će u ovoj rundi dijaloga predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Prištinu kosovski premijer Aljbin Kurti, a sastanak će pored specijalnog izaslanika za dijalog EU Miroslava Lajčaka, koordinisati visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Prema najavi iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), Borelj i Lajčak imaće odvojene sastanke sa liderima od 15.00, nakon čega će uslediti zajednički trojni sastanak.

Uoči i na kraju sastanaka u zgradi EEAS novinarima će se obratiti Borelj.

Iz Brisela najavljuju razgovor o svim hitnim pitanjima, ali predsednik Srbije nema velikih očekivanja – ne veruje u volju druge strane da formira Zajednicu srpskih opština.

Vučić sa evropskim zvaničnicima

Predsednik Vučić će se, tokom jednodnevne radne posete Briselu, odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Comments

Pročitaj još