• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Petkoviću zabranjen dolazak na Kosovo na Vidovdan

Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Kosovske vlasti zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da za praznik Vidovdan poseti Kosovo, saopšteno je iz Kancelarije.

“Već godinu i po dana Petković je zbog protivpravnih zabrana Prištine onemogućen da poseti Kosovo i Metohiju i sa Srbima u pokrajini proslavi najveće praznike i uruči im pomoć” navedeno je u saopštenju.

Ocenjuje se da ovim gestom, kosovske vlasti pokazuju da nemaju dobru volju da ispoštuju postignute sporazume, te primećuju da zabrana stiže neposredno pred početak nove runde dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou.

“Iako je Petkovićeva poseta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a svrha je bila isključivo verskog karaktera, uz posetu socijalno ugroženim porodicama, Kurti je posetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora. Uprkos svemu, Beograd će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM i da ne naseda na Kurtijevo treniranje mišića i provokacije, a on će u Briselu dobiti lekciju kakvu zaslužuje” dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još