• Početna>
  • Vesti>

Objavljeni konačni rezultati završnog ispita za osmake

Foto Radio Mitrovica sever

Na portalu Moja srednja škola danas su objavljeni konačni rezultati završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za učenike osmog razreda.

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji polagali su ove nedelje završne ispite na kraju osnovnog obrazovanja iz maternjeg jezika, matematike, kako i iz jednog od pet ponuđenih predmeta po svom izboru – biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Na portalu Moja srednja škola danas su objavljeni konačni rezultati završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za učenike osmog razreda.

Preliminarni rezultati završnog ispita za buduće srednjoškolce objavljeni su u petak.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese preko portrala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, a konačna lista opredeljenja biće objavljena 29. juna.

Završnom ispitu u junskom roku pristupilo je 64.437 učenika osmog razreda, odnosno 99,64 odsto njih i 1.070 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, što je 68,55 odsto prijavljenih odraslih, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Upis u srednje škole moći će ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem preko portala Moja srednja škola od 2. do 6. jula.

Comments

Pročitaj još