• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Revijalnim koncertom KUD-ova sa Kosova zatvorem 29. Festival kulture

Foto: Radio Mitrovica sever

Svečanost zatvaranja Mitrovačkog festivala kulture počela je večeras u galeriji Gradskog muzeja, gde je zatvorena likovna kolonija „Mladen Popović“. Tom prilikom uručene su zahvalnice učesnicima za njihov doprinos.

Osim brojnih umetničkih dela koja su nastala tokom festivala, publici se se predstavili književnici i pesnici u okviru tradicionalnih pesničkih susreta “Aleksandar Aca Despotović” ali i mladi muzički stvaraoci Fakulteta umetnosti na koncertu klasične muzike održanom dan ranije.

Publici je, ono što je za njih prava poslastica ostavljeno za završno veče festivala, a to je revijalni nastup kulturno umetničkih društava sa Kosova i Metohije.

Naime, ove godine koncert nije održan na otvorenom , kako je to bila praksa ranijih godina već u sali Mitrovsčkog dvora. Nastupili su KUD„Kosovski božur“, KUD„Novo brdo“, KUD„Abrašević“, KUD„Kopaonik“ i KUD„Mokra Gora“.

„Mitrovački festival kulture“ počeo je 18. juna a svečano je zatvoren večeras. Tradicionalno okuplja veliki broj umetnika, pesnika, književnika, muzičara i kuulturno umetničkih društava iz našeg kraja ali i iz regiona.

Program je se završiti uručenjem povelja i pehara kulturno-umetničkim društvima.Organizator ovogodišnjeg festivala bio je ove godine Kulturni centar “Dragica Žarković” uz pomoć ustanova kulture a pokrovitelj manifestacije Privremeni organ opštine Kosdoovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još