• Početna>
  • Vesti>

Treći dan male mature, osmaci polažu test iz izbornog predmeta

Foto: Tanjug

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz jednog od pet ponuđenih predmeta po svom izboru – biologije, geografije, istorije, hemije ili fizike.

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz jednog od pet ponuđenih predmeta po svom izboru – biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Osmaci su u utorak polagali test iz maternjeg jezika, a juče test iz matematike. 

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide 22. juna, a konačne 25. juna, u ṣ̌koli i na portalu Moja srednja škola.

Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024. Ona je istakla da su za školsku 2024/2025. planirana 72.522 mesta, a pravo da polaže završni ispit ima 66.970 učenika.

Završni ispit počinje u 9 i traje do 11 sati i sprovodi se u isto vreme u celoj Srbiji, a ukoliko je ispit počeo sa zakašnjenjem, vreme ispita se produžava tako da izrada testa traje 120 minuta. Učenici su dužni da u školu dođu najkasnije sat vremena pre početka ispita.

Comments

Pročitaj još