• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Dok neke članice Evropske unije vrše pritisak da se Kurtiju ukinu sankcije, on svakoga dana nastavlja da vrši teror nad srpskim narodom

Foto: Srpska lista

Dok neke članice Evropske unije vrše pritisak da se Kurtiju ukinu sankcije, on svakoga dana nastavlja da vrši teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, tako je juče u popodnevnim časovima bez ikakvog razloga uhapšen Srbin Lazar. D iz Zvečana, carinik na prelazu Rudnica, saopštila je Srpska lista.

“Lazar je u Zvečanu i okolini poznat kao častan čovek koji je bio spreman da pomogne svima bez obzira na nacionalnost a ne kao neko ko treba da bude hapšen i maltretiran. Ovo hapšenje Kurtijev režim dovodi u vezu sa protestom građana zbog nasilnig ulaska nelegalnih i nelegitimnih gradonačelnika u zgradu opštine Zvečan ali u isto vreme niko od onih koji je tog dana bez upozorenja i zakonskog osnova pucao da ubije Dragišu Galjka nije priveden, kao što nije niko osuđen za pokušaje ubistva Srba na Bistričkom mostu ili sprske dece iz Gotovuše na Badnji dan” stoji u saopštenju Srpske liste.

“Postavlja se pitanje, ako se hapse nevini Srbi, proteruju čitave srpske porodice, ukida platni promet, zabranjuje dopremanje hrane i lekova, zatvaraju srpske banke i institucije… čime je to Kurti zaslužio ukidanje sankcija? Ili je možda sve to uradio uz podršku onih istih koji bi da mu ukinu sankcije i time izbrišu odgovornost za nedela nad Srbima” naveli su.

Iz Srpske liste zahtevaju da se uhapšeni Srbi puste na slobodu.

“Zahtevamo da se Lazar i svi ostali nevino uhapšeni Srbi puste na slobodu, i sa slobode brane od lažnih optužbi a ne da čame u prištinskim kazamatima širom Kosova i Metohije” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još