• Početna>
  • Vesti>

Odbrana Milenkovića: Svedok isključio postojanje radnje koja bi se mogla kvalifikovati kao zločin

Foto: Kim

Branioci Dragiše Milenkovića, advokati Živojin Jokanović i Dejan A. Vasić naveli su nakon današnjeg saslušanja svedoka da postupak ide u dobrom pravcu, ali da je rano za davanje prognoza.

Odbrana koji čini tročlani tim advokata (Dejan A. Vasić, Živojin Jokanović i Jovana Filipović) radi na slučaju Dragiše Milenkovića koji se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pred Osnovnim sudom u Prištini nastavljen je postupak ispitivanjem drugog svedoka tužilaštva.

„Prerano je da dajemo bilo kakve ocene ili zaključke. I kada bi čovek hteo da kaže maksimalnu istinu o događaju u kome je učestvovao pre 24 godina, teško bi mogli da ga vratimo u to vreme da nam dočara ono šta se dogodilo“, kazao je advokat Živojin Jokanović.

Jokanović je dodao da je današnji svedok subjektivno isključio da je nad njim vršena bilo koja radnja koja bi se mogla kvalifikovati kao zločin, a pogotovo ne kao ratni zločin.

„Nastavićemo sa ostalim svedocima, za sada teško je davati prognoze“, zaključio je advokat Jokanović.

Vasić: Nadam se da će Dragiša biti oslobođen

Dejan A. Vasić naveo je da postupak koji se vodi protiv Dragiše Milenkovića ide u dobrom pravcu.

„Mislim da smo uz pomoć, pre svega Dragišine porodice, samog Dragiše i nas troje kolega, Živojin Jokanović, Jovana Filipović i ja danas nekako prodisali, onako kako smo na početku ovog postupka planirali“, kazao je on.

Vasić je istakao da se nada da će u ovom predmetu Milenkovićeva odbrana sudu biti „dobar prijatelj“.

„Pokazaćemo sudu da Dragiša nije učinio ono za šta ga optužuju i nadam se da će na kraju ovog postupka on biti oslobođen“, zaključio je Vasić.

Za danas je predviđeno ispitivanje i trećeg svedoka tužilaštva.

Comments

Pročitaj još