• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Jenčom o ulozi Ujedinjenih nacija u očuvanju mira na KiM i formiranju ZSO

Foto: Instagram (buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Miroslava Jenču, pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku, i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, kojima se vrši konstantan pritisak na srpsko stanovništvo.

“Otvoreno sa Miroslavom Jenčom o ulozi UN u stabilizaciji prilika i očuvanju mira u regionu, ali i na globalnom planu. Detaljno sam informisao uvaženog sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio zabrinutost zbog nastavka jednostranih poteza Prištine, koji za cilj imaju konstantan pritisak na srpsko stanovništvo, uz grubo kršenje svih prava koja predstavljaju i temeljne vrednosti samih Ujedinjenih nacija”, objavio je Aleksandar Vučić na Instagramu.

Predsednik Vučić je naglasio da je u tom smislu posebno istakao potrebu za što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština i striktno ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, koje Priština izbegava već duže od 10 godina.

“Naglasio sam kritični značaj poštovanja Rezolucije 1244 SB UN i ključnu ulogu UNMIK u skladu sa mandatom koji je ovoj misiji poveren u cilju očuvanja mira, ali i zaštite prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji, u čemu ćemo, kao i do sada, pružati svu neophodnu pomoć i podršku”, naveo je Vučić.

Comments

Pročitaj još