• Početna>
  • Vesti>

UEFA pokrenula postupak protiv Albanije, simboli preplavili mreže i medije kao i utakmice

FOTO: X/kos.data

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je juče disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog više incidenata na meču protiv Italije koji je odigran u subotu.

U toku je Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se odigrava u Nemačkoj.

U prvom kolu, u subotu 15. juna, u Dortmundu meč su odigrale reprezentacije Albanije i Italije i završile ga rezultatom 2:1.

UEFA je juče odlučila da pokrene disciplinski postupak i to protiv Albanije, a zbog, kako su naveli: bacanja predmeta na teren, paljenja vatrometa, upada na teren i prenošenje provokativnih poruka neprikladnih za sportske događaje.

Dodaju i da će “kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA, o tome odlučiti u dogledno vreme“.

UEFA nije navela detalje o konkretnim incidentima, zbog kojih je reprezentacija Albanije kažnjena. Sa druge strane, i medijski izveštaji i društvene mreže – preplavljene su pojedinačnim snimcima i slikama.

Zastave na kojima su iscrtane teritorije na kojima su nastanjeni Albanci pored drugog stnovništva, a koje zadiru duboko unutar međunarodno priznatih granica Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke mogle su se videti, kako na ulicama Dortmunda, tako i na tribinama tokom trajanja samog meča, a o čemu izveštava više medija pored toga što kruže i na mrežama.

Na mrežama u poslednja dva dana kružili su različiti snimci i fotografije atmosfere pre i tokom utakmice Albanija-Italija.

Na više fotografija i snimaka se vide transparenti na kojima su ispisane teritorije drugih država, koje Albanci promovišu kao Albanija.

Comments

Pročitaj još