• Početna>
  • Vesti>

Opština Severna Mitrovica: Ulični prodavci sa javnih površina ubuduće unutar zelene pijace

Foto: Opština Severna Mitrovica

Opština Severna Mitrovica sve češće izveštava o svojim aktivnostima s ciljem, kako to definiše, „oslobađanja“ javnih površina. Najnovija objava posvećena je zelenoj pijaci, odnosno trotoaru ispred nje.

Uz pozive privrednicima i vlasnicima prodavnica – da oslobode javne površine, Opština Severna Mitrovica donela je najmanje dve odluke, odnosno obaveštenja – jedno prošle i jedno ove godine, upozoravajući na primenu mera.

Nedavno su, međutim, iz ove opštine počeli da dele na svom zvaničnom nalogu objave o tome kako se sa javnih površina uklanjaju lokali, bašte lokala i slični objekti.

Danas su se pohvalili aktivnostima vezanim za zelenu pijacu, koja se nalazi u Kolašinskoj ulici.

„Nakon zahteva građana za sistematizaciju uličnih prodavaca u okviru prostora zelene pijace, identifikovani su prodavci koji su svoju delatnost obavljali na gradskim trotoarima, pri čemu su, pored prodaje proizvoda u neadekvatnim uslovima, ometali i slobodno kretanje postavljanjem robe na trotoare“, naveli su iz ove opštine.

Poručuju da će od sada „ulični prodavci“ biti unutar prostora zelene pijace.

„Njihovo vraćanje u prostor predviđen za prodaju omogućiće bolje funkcionisanje zelene pijace, kao i da roba ne bude izložena na neprikladnim površinama, i da se pritom ne ometa slobodno kretanje građana“, naveli su.

Zahvalili su se građanima na saradnji, a prodavcima koji su iznosili svoju robu na trotoaru na „razumevanju ove reorganizacije“.

Comments

Pročitaj još