• Početna>
  • Vesti>

Stano o zabrani uvoza srpske robe na KiM: Uzdržati se od jednostranih koraka

Foto: Tanjug

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je, povodom godinu dana od zabrane uvoza srpske robe na KiM, da je stav EU da Beograd i Priština, šta god da rade, treba da se drže dogovora postignutih u okviru dijaloga i uzdrže se od jednostranih i nekoordinisanih koraka.

Na pitanje kakav je stav EU nakon što je prošlo godinu dana otkako je zabranjen uvoz robe iz centralne Srbije na KiM, Peter Stano je na konfernciji za novinare u Briselu naveo i da bi Beograd i Priština trebalo da se u svemu što rade fokusiraju na primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

“Stav EU je da obe strane, šta god da rade, treba da se drže dogovora postignutih u okviru dijaloga, treba da spreče ili da se uzdrže od koraka koji nisu koordinisani i koji su jednostrani i treba da se fokusiraju u svemu što rade na primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova”, rekao je Stano.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije danas za RTS da Priština odlukom da zabrani srpske proizvode na KiM najdrastičnije krši ljudska prava, kao i da je nezamislivo da se to dešava usred Evrope.

Comments

Pročitaj još