• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Uspomene Sare Bernar” večeras u Domu kulture Gračanica

Dom kulture “Gračanica” i Narodno pozorište “Priština” sa sedištem u Gračanici organizuju predstavu “Uspomene Sare Bernar”, komada o smrtnosti ili besmrtnosti, u režiji Staše Koprivice u kojoj glavnu ulogu igra poznata srpska glumica Tanja Bošković.

U ovoj uzbudljivoj predstavi, prepliću se u sadašnjem trenutku velika Sara Bernar, koju tumači doajenka jugoslovenskog filma i teatra Tanja Bošković i Dejan Đonović koji u predstavi igra Žorža Pitua, sekretara Džona Marela. Njih dvoje, potpuno različitog karaktera, povezuje ljubav prema pozorištu.

Rediteljka Staša Koprivica ističe da se strah od sopstvene smrtnosti najlakše pobeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan.

“Sara Bernar još za života osigurala sebi tu božansku poziciju, ali da to joj nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u večnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to – komediji karaktera. Dok pratimo apsurdni sukob ova dva tako različita, a jednako uporna karaktera, prisustvujemo priči o jednom kompleksnom, nesavršenom i veoma napornom prijateljstvu. Ali, na kraju krajeva, takva i jesu sva prava prijateljstva. Svaka naša životna uloga vredi“, kaže rediteljka o predstavi.

Predstava će biti odigrana u sredu 12. juna sa početkom u 20 časova u Domu kulture u Gračanici, a za sve ljubitelje dramske umetnosti ulaz će biti slobodan.

Comments

Pročitaj još