• Početna>
  • Vesti>

Bez granične kontrole na prelazu Vrbnica između Kosova i Albanije

Foto: Klan Kosova

Na prelazu Vrbnica, između Kosova i Albanije, danas su otvorene posebne trake za ulazak i izlazak sa Kosova, bez kontrole.

Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Albanije Dželjalj Svećlja i Tauljant Bala otvorili su posebne trake za ulazak i izlazak na prelazu Vrbnica za građane Kosova i Albanije, a u cilju poboljšanja kretanja, bez granične kontrole.

Oni su tokom zajedničke posete tom prelazu naglasili značaj “primene sporazuma o ukidanju graničnih kontrola za građane dve zemlje”.

Svećlja je izjavio da kroz ovaj sporazum neće biti kontrole građana na granici, ali će se raditi na uspostavljanju naprednih tehnoloških sistema za suzbijanje ilegalnih aktivnosti.

Kazao je da je u okviru “obeležavanja godišnjice oslobođenja Kosova obeleženo 20 specijalnih prelaza za stanovnike graničnog pojasa između Kosova i Albanije”, koji će omogućiti slobodno kretanje stanovnika.

Ocenio je da inicijativa za ukidanje graničnih kontrola za građane Kosova i Albanije važan korak ka intenziviranju saradnje i olakšavanju kretanja građana.

Comments

Pročitaj još