• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Kampanja sistematskog zastrašivanja nastavljena neosnovanim hapšenjem još jednog Srbina

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kampanja sistematskog zastrašivanja i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nastavljena danas neosnovanim hapšenjem još jednog Srbina kojem se na teret stavljaju navodni ratni zločini.

Kako se navodi u saopštenju, Slaviša Nedeljković (1964), iz sela Nevoljane kod Vučitrna, otac dvoje dece koji decenijama živi i radi u Čačku kao poreski inspektor, priveden je na Jarinju, a nakon zadržavanja u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice, odveden je u Prištinu.

“Ovo nije prvi put da je neko ko je proteklih godina često dolazio na Kosovo i Metohiju naprasno postao zanimljiv progoniteljima iz Prištine zbog navodno izvršenih krivičnih dela, a Nedeljkovića terete za navodni ratni zločin iako nikada nije bio deo ni policijskih ni vojnih snaga”, kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je, kao i u sličnim slučajevima u prošlosti, i Slaviši Nedeljkoviću obezbedila pravnu i svaku drugu pomoć.

“Jasno je da se uporedo sa kapanjom  pritisaka na Srbe na severu pokrajine, koja za cilj ima njihovo proterivanje, sprovodi i kampanja zastrašivanja  ljudi koji dolaze u posete svojim imanjima i rođacima, kako bi se srpski narod na Kosovu i Metohiji potpuno izolovao i obeshrabrila svaka pomisao raseljenih na povratak. Ova zločinačka politika Prištine može izazvati samo nove tenzije i napetosti na terenu, i bez njenog obuzdavanja ne može biti bilo kakvog istinskog pomaka u procesu normalizacije odnosa”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još