• Početna>
  • Vesti>

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena u Briselu bez trojnog sastanka

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju(arhiva)

U Briselu je održan sastanak delegacije Beograda, sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem na čelu, i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i njegovog tima. Glavna tema: izrada Statuta ZSO. Lajčak sa razgovarao i sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem. Nova runda pregovora završena je bez trojnog sastanka.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak sastao se danas sa delegacijama Beograda i Prištine, a sastanci su završeni bez trojnog sastanka koji je bio najavljivan.

Lajčak se najpre sastao sa delegacijom Beograda koju je predvodio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a glavna tema bila je izrada Statuta ZSO.

Paralelno su održani i zasebni sastanci eksperata na kojima se razgovaralo o nestalim licima i o energetici.

Nakon toga sastao se sa glavnim prištinskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem.

Uoči sastanaka iz EU su najavljivali mogućnost i da posle zasebnih sastanaka, dođe i do zajedničkog, ali on ipak nije bio održan.

U Briselu je završen bilateralni sastanak između delegacije Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petrom Petkovićem i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i njegovog tima.

Sastanak je trajao duže od dva sata. Glavna tema razgovora bila je izrada Statuta ZSO.

Paralelno su održani i zasebni sastanci eksperata na kojima se razgovaralo o nestalim licima i o energetici.

Nakon sastanka sa delegacijom Beograda, Miroslav Lajčak se sastao sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

Kako je ranije najavljeno, posle tog sastanka moglo bi da dođe do trilateralnog sastanka dve delegacije sa evropskim specijalnim izaslanikom.

U Briselu se održava nova runda dijaloga sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU. Nakon bilateralnih sastanaka sa delegacijama Beograda i Prištine, predviđen je sastanak Miroslava Lajčaka sa pregovaračima obe strane.

Comments

Pročitaj još