• Početna>
  • Vesti>

Dom kulture „Gračanica“ organizuje petu dečiju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“

Foto: Dom kulture Gračanica / Nikola Dragaš

Dom kulture „Gračanica“ organizuje petu dečiju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“, koja će trajati od 15. do 21. novembra.

Iz Doma kulture navode da je ovo peta godina kako talentovanu decu usmeravaju ka čuvanju našeg jezika i pisanja književnih dela.

Na radionici će učestvovati učenici osnovnih škola uzrasta od 10 do 15 godina, a cilj ove škole, je da se deci približi ljubav prema poeziji, čitanju i pisanju. Tokom njenog trajanja učenici će razvijati kulturu pismenog izražavanja, maštovitost, talenat i kreativnost, a svoje umeće pisanja predstaviće na kraju radionice čitajući svoje radove.

Polaznici ove radionice su učenici osnovnih škola na teritoriji Opštine Gračanica, koja imaju sklonost ka pisanju i vole književnost. Sa njima će raditi predavači, istaknuti književnik i urednik časopisa „Brankovina“, Aca Vidić i poznati pisac za decu i odrasle Branko Stevanović.

Otvaranje radionice je u sredu, 15. novembra 2023. godine u 12 časova.

Radionica „Čuvam jezik, lepo pišem“, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije. Ilustraciju za plakat radio je naš poznati karikaturista Nikola Dragaš.

Comments

Pročitaj još