• Početna>
  • Vesti>

“Mitrovdanske dečije igre” – širenje i afirmacija sporta

Foto: Radio Mitrovica sever

“Mitrovdanske dečije igre” održane su danas u prostorijma Predškolske ustanove “Danica Jarmaz”. Manifestacija je organizovala Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane uluge u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Danica Jaramaz”.

Ova sportska manifestacija organizovana je povodom gradske i hramovne slave Kosovske Mitrovice a pre svega u cilju afirmacije najmlađih za bavljenje sportom i rekreacijom.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković rekao je da je cilj manifestacije širenje i populacija sporta.

“Volimo da deca u našem gradu, Kosovskoj Mitrovici, što više se bavem sportom, zdravo žive i izrastaju u sportiste. Danas smo imali priliku da se sa decom družimo, sa njih stotinak, na ovim mitrovdanskim svečanostima i igrama koje smo organizovali. Mi smo ponosni što su deca, a i mi sami sa njima, uspeli da na ovakav način uspešno oraganizujemo mitrovdanske sportske igre”, rekao je Trajković.

Nataša Kalaba, saradnik za fizičku kulturu u Predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz”, rekla je da su mitrovdanske igre jako značajne i da je ideja da se ubuduće uvrste u kalendar redovnih aktivnosti.

“Ove godine smo prvi put uradili ovakav vidi aktivnosti baš na ovaj dan, odnosno povodom Mitrovdana, naše gradske slave i mogu da kažem da bi bilo lepo da svake godine ovo uvrstimo u naše aktivnosti pogotovo zato što smo ove godine ostvarili saradnju sa ustanovom za sport. A i nekako da damo podstrek da deca više vežbaju i da više vole bilo kakav vid kretnje, sporta. Jer polazimo od toga da će uz sport, deca biti jako zdrava i jako srećna a nama je to narvano  najznajčajnije”, rekla je Kalaba.

Manifestacija je okupila mališane koji su uživali u druženju i prezentaciji sportskih aktivnosti. Svi koji su učestvovali danas su bili pobednici i okitili su se odličjima. Medalje kao podstrek za uspešnu saradnju i druženje dobili su svi učesnici današnjih igara. Pored medalja simbolično su im podeljeni i slatkiši.

                              

Comments

Pročitaj još