• Početna>
  • Vesti>

Vučić detaljno informisao šeika Al Nahjana o nasilju nad Srbima na KiM

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN i saopštio da ga je detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić je prisustvovao prijemu koji je povodom 78. zasedanja Generalne skupštine UN priredio šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i kako je naveo na Instagramu, tom prilikom je pozvao “prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima”.

Vučić je zamolio šeika Al Nahjana da predsedniku UAE njegovom visočanstvu šeiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu prenese njegove “srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo poseti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća”.

“Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom”, napisao je Vučić.

Comments

Pročitaj još