• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Važno što hitnije osnovati Zajednicu srpskih opština

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, tokom susreta sa specijalnim izaslanikom vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, podvukao važnost što hitnijeg osnivanja Zajednice srpskih opština.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, sagovornici su se saglasili da je napredak dijaloga između Beograda i Prištine od velikog značaja za očuvanje stabilnosti u našem regionu.

Specijalni izaslanik Zaracin je ponovio čvrstu podršku vlade Nemačke punopravnom članstvu Srbije i regiona u Evropskoj uniji, ističe se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi na visokom nivou i izrazili su zadovoljstvo zbog dinamičnog razvoja ekonomske saradnje, gde je Nemačka poslednjih godina postala prvi trgovinski partner Srbije.

Razmenjena su mišljenja o regionalnoj saradnji i aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima. Sa nemačke strane je najavljen susret ministara spoljnih poslova Berlinskog procesa u Tirani, 6. oktobra 2023. godine, a potom i Samit Berlinskog procesa 16. oktobra 2023. godine.

Comments

Pročitaj još