• Početna>
  • Vesti>

U Domu kulture u Gračanici počele “Gračaničke večeri”

Foto: RTV Gračanica

U organizaciji Gračaničke omladinske inicijative, a pod pokroviteljstvom opštine Gračanica i ove godine održava se manifestacija “Gračaničke večeri”.

Na oduševljenje mnogobrojnih posetilaca manifestacija koja ima dugu tradiciju otpočela je pesmom o Gračanici, a nastavljena je promocijom mladih pevačkih talenata, kvizom znanja i delom humorističkih skečeva u kojima je publika posebno uživala.

“To je tradicionalna manifestacija, koju smo prošle godine oživeli i za koju se pokazalo veliko interesovanje. Prvo veče bilo je organizovano sinoć, drugo će biti sledećeg petka i poslednje pretposlednjeg petka u mesecu, kada će biti i veliko finale. To je u suštini takmičarsko-zabavna manifestacija koja okuplja veliki broj mladih ljudi”, istakao je Ivan Nikolić, direktor CSD-a.

“Gračaničke večeri” su bile pokrenute davne 1978. godine i bile su neizostavni deo leta sve do ratnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, kada su prekinute, a od prošle godine ponovo se organizuju i kako ističu organizatori, tradicija će biti nastavljena.

“Iz ovog amaterizma mnogi su postali profesionalci i to je činjenica. Ja pamtim i Bađija i Janu koji su pevali ovde nekada a sada su zvezde narodne muzike. Ima i još mnogih drugih koji su stvarno uspešni u svojim karijerama”, kazao je Dejan Božidarević, član Gračanačke omladinske inicijative.

Učesnici nisu krili zadovoljstvo što su bili deo ove manifestacije koja je, kako ističu, svojevrsni pečat Gračanice.

“Ja ‘Gračaničke večeri’ smatram kao jedan potpis, jedan pečat koji je usko vezan za našu Opštinu, za naše selo, i to je nešto što mene ispunjava. O tome sam slušao od svojih roditelja i zadovoljstvo mi je što posle svih ovih godina i ja imam čast i zadovoljstvo da budem deo Gračaničkih večeri ”, naglasio je Dušan Borisavljević, učesnik Kviza znanja iz Gračanice.

Manifestacija “Gračaničke večeri” održava se u okviru Kuluturno-zabavnog leta dani Gračanica 2023. godine, koje organizuju nevladina organizacija CSD sa još 11 NVO i udrženja.

Comments

Pročitaj još