• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa evropskim zvaničnicima o daljim koracima u cilju održanja mira i stabilnosti

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i zahvalio se “čvrstom stavu i podršci koju je pružio Srbiji povodom najnovijih dešavanja na KiM”.

Vučić i Makron su u Kišinjevu razgovarali tokom Samita Evropske političke zajednice.

“Zahvalio sam predsedniku Emanuelu Makronu na čvrstom stavu i podršci koju je pružio Srbiji povodom najnovijih dešavanja na KiM. Izrazio sam zabrinutost zbog najnovije eskalacije nasilja na Kosovu i Metohiji, a sa predsednikom Makronom sam razgovarao i o daljim koracima u cilju održanja mira i stabilnosti u regionu”, napisao je predsednik na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Predsednik Srbije danas se sastao i sa premijerom Španije Pedrom Sančesom s kojim je razgovarao o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji i modalitetima za rešavanje najnovije krize.

“Sa iskrenim prijateljem Srbije Sančesom o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji, modalitetima za rešavanje najnovije krize, ali i o EU putu Srbije, regionu Zapadnog Balkana i drugim važnim pitanjima”, napisao je predsednik Srbije na instagramu.

“Zahvalan sam Španiji na podršci, razumevanju i uvažavanju stavova Srbije, kao i na nepokolebljivom i doslednom poštovanju principa međunarodnog prava”, napisao je Vučić u objavi uz fotografiju sa Sančezom.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je u Kišinjevu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, i to povodom situacije na severu KiM.

On je na svom nalogu na Fejsbuku istakao da je potrebno okončati “preteći apsurd” i da se finalizira sporazum o normalizaciji i međusobnom priznanju Kosova i Srbije.

“Region mora da uđe u novi odnos sa EU, dok sukob na severu Kosova mora biti rešavan rame uz rame sa demokratskim svetom, okončavajući preteći apsurd i finalizujući sporazum o normalizaciji i međusobnom priznavanju Kosova i Srbije”, napisao je Rama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

“Kratak i dobar razgovor sa predsednikom Zelenskim i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom”, napisao je Vučić na Instagramu.

Comments

Pročitaj još