• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Obrenović i Petrović mirno izražavali protest, odluka suda nelegalna i neosnovana

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuje današnju odluku osnovnog suda u Prištini, da Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću odredi meru pritvora od 30 dana.

“Srpska lista najoštrije osuđuju nelegalnu i neosnovanu odluku Kurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici, samo zato što se ne slažu sa planom Aljbina Kurtija da okupacijom i progonom etnički očisti sever Kosova i Metohije od našeg naroda” ističe se u saopštenju.

“Radoš Petrović i Dušan Obrenović su mirno izražavali svoj protest protiv okupacije opštinske zgrade u Zvečanu, i nastojali da smire situaciju na terenu, ali očigledno da su njihova srpska imena sasvim dovoljna da budu u kosovskim kazamatima” navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste podsećaju da su Albanski specijalci koji su pucali Srbima u leđa, i pokušali da ubiju Stefana i Miloša Stojanovića, Milana Jovanovića i Miljana Delevića, pušteni u kućni pritvor, i pored svih dokaza o krivici.

I pored poziva međunarodnih predstavnika da se smanje tenzije, Kurti je ovom odlukom o pritvoru pokazao da želi da po svaku cenu podigne tenzije i izaziva probleme, dodaje se u saopštenju.

“Zbog ove sramne odluke o pritvoru, podignute su tenzije na severu Kosova i Metohije i primetno je još veće nezadovoljstvo građana jer je našim građanima neshvatljivo da neko može bez ikakve krivice biti iza rešetaka, zato će to biti dodatni motiv da se nastavi sa mirnim protestima i zahtevom da se Radoš i Dušan puste na slobodu i vrate svojim porodicama” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još