• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedina krivica Petrovića i Obrenovića je što nose srpsko ime i prezime

Foto: Kancelarija za KiM

Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je KFOR nasumično i neosnovano zadržao a potom i predao Kurtijevoj zločinačkoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Petrović i Obrenović su utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na KiM” navodi se u saopštenju.

Obrenović je povrh svega, kako je potvrdio njegov branilac, i divljački prebijen od strane Kurtijeve policije, a deo odgovornosti za to snose i oni koji su ga predali na milost i nemilost zlikovcima, dodaje Petković.

“Ovom suluduom odlukom politički instruisanog pravosuđa Kurti nastavlja da prkosi i tera inat međunarodnoj zajednici, koja od njega jasno zahteva da deeskalira situaciju i da prestane da sprovodi nasilje na severu KiM” ističe se u saopštenju.

Petković je ukazao i da sa druge strane, “zlikovac u policijskoj uniformi koji je hladnokrvno iz automatske puške ustrelio u leđa golorukog Srbina Dragišu Galjka šeta slobodno, valjda da bi imao još neku priliku da puca u Srbe, jer Kurtijevi sudovi, čak i kad reaguju u sličnim situacijama, tradicionalno tretiraju pokušaje ubistva Srba blaže nego komunalne prekršaje”.

“Ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još