• Početna>
  • Vesti>

Advokat Miljković potvrdio da je uhapšenom Obrenoviću određena mera sudskog pritvora u trajanju od 30 dana

Foto: Radio Mitrovica sever

Advokat uhapšnog Dušana Obrenovića, Predrag Miljković potvrdio je za Radio Mitrovica sever da je primio rešenje Osnovnog suda u Prištini, kojim je Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću određena mera sudskog pritvora u trajanju od 30 dana.

Kako je naveo Miljković, sud je svojim rešenjem u celosti uvažio navode Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, i ocenio je da postoji osnovana sumnja i propratni elementi koji su potrebni za određivanje pritvora.

„Smatramo da je takvo rešenje nepravedno, da su navodi tužilaštva bili nelogični čak i neosnovani, u najmanju ruku. Tužilaštvo je svojim zahtevom navelo nešto što bi svakom moglo da se stavi na teret od ljudi koji su ovde bili. To su bili uopšteni navodi, i iskreno da kažem takav jedan zahtev je više podsećao na novinarski izveštaj nego na zahtev za određivanje mere pritvora“ rekao je Miljković.

Istakao je da će odbrana uložiti žalbu u roku od 48 sati i videti šta će sud odlučiti.

Kako je Miljković precizirao, na teret im se stavljaju četiri krivična dela, „Udruživanje radi rušenja ustavnog poretka“, „Ugrožavanje bezbednosti lica pod međunarodnom zaštitom“, „Napad na službeno lice“ i „Učešće u grupi koja vrši krivično delo huliganstvo“.

Advokat Miljković je rekao Obrenović je boljeg zdravstvenog stanja, ali da i dalje ima vidljive povrede.
Rekao je da je današnji sudski proces bio zatvoren za javnost.

Comments

Pročitaj još