• Početna>
  • Vesti>

Milosavljević: Ostajemo pri zahtevima; ako ne puste uhapšene, sutra se okupljamo u još većem broju

Foto: Radio Kontakt Plus

Doskorašnji predsednik SO Zvečan Srđan Milosavljević izjavio je novinarima ispred Opštine Zvečan da je danas organizovan jedan miran protest građana, baš onakav kakav je bio i juče.

On je ponovio dva zahteva srpske strane o kojima se pregovaralo i juče, ali dodao je i još jedan – da se uhapšeni Petrović i Obrenović puste na slobodu.

Milosavljević je podsetio na dva osnovna zahteva koje su i juče predstvanici Srba izneli u javnost – zahtev da se sve specijalne jedinice Kosovske policije povuku iz opština sa srpskom većinom i drugi – da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u opštinske zgrade na severu Kosova i Metohije.

“Mi pred tim zahtevima ostajemo i danas. Tražimo i slobodu za naše neosnovano uhapšene sugrađane – Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića. Naše je pravo a i moralna obaveza da se, ukoliko oni ne budu pušteni na slobodu, u svim opštinama na severu KiM,  sutra okupimo u još većem broju nego juče i da mirnim putem iskažemo nezadovoljstvo usled novonastale situacije” poručio je Milosavljević.

Naveo je i da srpski narod želi mir, ne želi tenzije, ali da nekom drugom očigledno odgovara da unosi nemira na ove prostore.

Comments

Pročitaj još