• Početna>
  • Vesti>

Miljković: Obrenović je zverski pretučen; određen mu je pritvor

Foto: KoSSev

Predrag Miljković, advokat Dušana Obrenovića uhapšenog tokom jučerašnjih nereda u Zvečanu, potvrdio je da se njegov branjenik nalazi u Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici i da mu je određeno policijsko zadržavanje od 48h. Miljković je posebno istakao da je Obrenović juče “zverski pretučen”.

„Sinoć kasno sam angažovan od strane porodice i otišao sam da ga posetim u južnom delu Mitrovice. Dušan je strašno pretučen juče od strane Kosovske policije prilikom hapšenja, a kako on kaže, i prilikom uvođenja u policijsku stanicu. On je zadobio razne povrede glave, posekotine, poderotine, hematome. Strašno i brutalno je pretučen, on mi je sinoć rekao da su ga tukli i u opštinskoj zgradi kad su ga uhapsili“, naveo je advokat.

Obrenoviću se kako je rekao Miljković,na teret stavlja krvično delo “pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom”.

“Ja razumem da neko može biti osumnjičen, uhapšen, ali da onako bude pretučen, zverski pretučen… Pozivam međunarodnu zajednicu, policiju, pravosuđe, da imaju uvid, da vide šta se radi i da se ovome stane na kraj“, dodao je Miljković.

Prema Miljkovićevim rečima, Obrenović je juče bio tu da izrazi miran protest, „a da onako bude pretučen, ne zaslužuje ni jedan čovek u 21. veku“.

„Pregledan je od strane lekara, čak je i lekar, koliko sam uspeo da pročitam, mislim da je pokušao da ublaži neke povrede, ali je na kraju u primedbi napisao da je potrebno konsultovati hirurga. Nisam siguran da mu je to obezbeđeno. Ja ću danas ponovo otići kod njega da ga još jednom vidim, da se uverim da je, uslovno rečeno, u dobrom stanju, da bar nije zadobio nove povrede“, rekao je Miljković.

Pored Obrenovića, u pritvoru se nalazi i Radoš Petrović. I njemu je određen pritvor od 48h koji izdržava u Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici.

Pored Petrovića i Obrenovića, uhapšena su još dvojica Srba nakon jučerašnjeg sukoba sa KFOR-om, koji su u međuvremenu oslobođeni.

Comments

Pročitaj još