• Početna>
  • Vesti>

Obustavlja se nastava na severu Kosova dok se ne povuku pripadnici Kosovske policije

Foto: Ilustracija

Na sastanku direktora škola na severu KiM sa načelnikom Školske uprave doneta odluka da se obustavi nastava zbog prisustva kosovske policije sa punom ratnom opremom na severu.

Obaveštenje o ovoj odluci je poslato roditeljima.

Roditeljima dece na severu Kosova i Metihije stigla je poruka sa sadržajem da se odlaže nastava do daljnjeg dok se ne povuku pripadnici kosovske policije u punoj ratnoj opremi.

Kako se navodi u saopštenju, nakon mnogih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja u kojima izražavaju svoju zabrinutost i strah za bezbednost svoje dece, u školama u čijoj se neposrednoj blizini kao i na mestima gde učenici prolaze na putu do škole nalaze policajci sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole, na današnjem sastanku direktora škola sa severa Kosova i Metohije sa načelnikom Školske uprave, jednoglasno je doneta sledeća odluka:

1. U svim školama na severu Kosova i Metohije zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a sve u interesu i bezbednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku.

2. Roditelje će razredne starešine obavestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.

Comments

Pročitaj još