• Početna>
  • Vesti>

U sedištu EU razgovaraće se danas i o normalizaciji, Dačić prisustvuje radnom ručku

Na današnjem sastanku Saveta spoljnih poslova Evropske unije u Briselu, ministri zemalja članica razgovaraće o situaciji u regionu Zapadnog Balkana. Njima će se pridružiti i ministri spoljnih poslova šest zemalja Zapadnog Balkana. Prema najavama iz Evropske unije, glavne teme koje će biti na dnevnom redu su proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, situacija u Bosni i Hercegovini, regionalna saradnja i uticaj Rusije u regionu Zapadnog Balkana.

Očekuje se da će Evropska unija još jednom ponoviti svoju posvećenost nastavku pomoći regionu, ali i zatražiti od ovih zemalja da ispune svoje obaveze za sprovođenje reformi i prilagođavanje spoljnoj politici Evropske unije.

Što se tiče dijaloga Kosova i Srbije, očekuje se da će na ovom sastanku biti ponovljen i poziv na napredak u procesu normalizacije odnosa i sprovođenja svih obaveza koje su strane preuzele u ovom procesu.

Dačić danas u Briselu sa šefovima diplomatija EU i Zapadnog Balkana

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće danas u Briselu na radnom ručku šefova diplomatije Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, radni ručak će se održati na marginama skupa Saveta za spoljne poslove EU.

Tokom posete Briselu, Dačić će se sastati sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i komesarom za spoljnu politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Comments

Pročitaj još